De impact van voeding en levensstijl op de huid

De impact van voeding en levensstijl op de huid

Een jeugdige uitstraling, glanzend haar en sterke nagels zijn symbolen van gezondheid en vitaliteit. Hoewel ouder worden onvermijdelijk is, kan een gezonde levensstijl helpen om de ongewenste tekenen van veroudering, zoals rimpels en verzwakking van het haar, te verminderen. 

Het is bewezen dat externe factoren, naast hormonale en genetische invloeden, een grote rol spelen bij de veroudering van de huid. Blootstelling aan zonlicht is bijvoorbeeld een belangrijke boosdoener, daarom is bescherming tegen overmatige blootstelling aan Uv-straling essentieel. 

Naast het vermijden van schadelijke invloeden, kan een gezonde en gevarieerde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap, hydratatie, niet roken en matig alcoholgebruik ook bijdragen aan een stralende huid. Het gevoel van welzijn speelt ook een cruciale rol bij het behouden van een gezonde uitstraling. 

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar voedingsstoffen die een gunstige invloed kunnen hebben op huidveroudering. Collageenpeptiden zijn een van de meest onderzochte en gebruikte voedingsstoffen op dit gebied. Talrijke studies bij mensen tonen aan dat het gebruik van collageenpeptiden kan leiden tot een verminderde zichtbaarheid van rimpels, verbeterde huidelasticiteit, sterker haar en mooiere nagels. Het dagelijks innemen van collageenpeptiden kan daarom een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl voor het behoud van een stralende huid, gezond haar en sterke nagels. 

Wat is collageen? 
Collageenvezels zijn essentiële eiwitten in ons lichaam die zorgen voor structuur, stevigheid, samenhang en elasticiteit. Ze zijn aanwezig in verschillende weefsels zoals kraakbeen, bloedvaten, botten en vooral in de huid. Van de 28 bekende soorten collageen is type I veruit de meest voorkomende in ons lichaam, voornamelijk in de huid, terwijl kraakbeen voornamelijk type II bevat. 

De structuur van collageenvezels is uniform: bundels van collageenfibrillen, opgebouwd uit strengen collageenmoleculen, die elk bestaan uit drie aminozuurketens gerangschikt in een specifieke drievoudige spiraalstructuur. Deze ketens bevatten voornamelijk proline, hydroxyproline en glycine, waarvan glycine het kleinste aminozuur is en zorgt voor een compacte rangschikking, waardoor collageen bestand is tegen verschillende invloeden van buitenaf. 

Bindweefselcellen (fibroblasten) zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen in het lichaam, waarbij vitamine C een noodzakelijke cofactor is voor de betrokken enzymen. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, wat leidt tot verminderde elasticiteit van de huid en de vorming van rimpels. De gunstige effecten van collageenpeptiden op de huid worden waarschijnlijk deels veroorzaakt door het binden van deze peptiden aan specifieke receptoren op bindweefselcellen. Deze binding stimuleert de productie van nieuw collageen in de cellen. Niet alle collageenpeptiden uit een supplement worden echter volledig opgenomen door de darm. De peptiden die door spijsverteringsenzymen zijn afgebroken tot losse aminozuren dienen als bouwstenen die bindweefselcellen kunnen gebruiken voor de aanmaak van nieuw collageeneiwit. 


Collageen Perfectie Complex en Colladeen Derma Plus, een perfecte combinatie voor de ondersteuning van een gezonde huid!


Wat is het verschil tussen Collageen Perfectie Complex en Colladeen Derma Plus?
  

 

Collageen Perfectie Complex bevat collageen en Colladeen Derma Plus beschermt collageen. 

Collageen Perfectie Complex bevat collageen in de vorm van collageenpeptiden en vult het dus aan terwijl Colladeen Derma Plus juist het collageen in de huid beschermt tegen de invloed van luchtvervuiling en UV-straling *.  

*De antioxidanten Vitamine C en anthocyanidinen. 

Collageen Perfectie Complex; bestellen / meer lezen? Klik hier!
Colladeen Derma Plus' bestellen / meer lezen? Klik hier!

 

 

Wat zoek je?

Jouw winkelwagen