Omega 3

Omega 3

Eskimo-dieet

De Inuit (Eskimo’s) eten grote hoeveelheden vet, maar hebben zelden last van hart- en vaatziekten. De reden: de grote hoeveelheid aan omega-3-vetzuren die zij binnenkrijgen met het eten van (vette) vis.

Ideale wereld
In de ideale wereld haalt de mens voldoende omega-3-vetzuren uit zijn voeding. In die wereld eten we lijnzaad, walnoten, groene bladgroentes en schaal- en schelpdieren die vol plantaardige omega-3-vetzuren zitten (alfalinoleenzuur), wat het lichaam omzet in EPA en DHA, de essentiële en noodzakelijke vetzuren. Als we daarbij ook nog haring, makreel, zalm, sardines en ansjovis eten, komt het met de portie dierlijke omega-3-vetzuren ook helemaal goed.

De realiteit is weerbarstiger
Met een beetje geluk staat bovenstaande voeding ‘soms’ op het menu van de Nederlander. Maar bij lange na niet in de hoeveelheden die we nodig hebben. Gefrituurde dingen en snacks vol transvetzuren is meer regel dan uitzondering. In de ideale wereld is de verhouding tussen omega-3- en omega-6-vetzuren 1:1. Maar met onze westerse voedingsstijl is die verhouding nu 1:25. Hier moet je wat aan doen.

Wat is Omega 3?
Omega 3 is een essentieel vetzuur dat niet in het lichaam kan worden geproduceerd, waardoor het noodzakelijk is dat we het via voeding verkrijgen. Omega-3 vetzuren worden vaak geassocieerd met hun rol bij handhaven van een gezond hart (EPA en DHA). Bovendien zijn omega-3 vetzuren gunstig voor de hersenen, waar ze helpen bij het ondersteunen van een gezonde cognitieve functie (DHA).

Hoewel er in totaal 11 soorten omega 3-vetzuren zijn, zijn de drie belangrijkste type alfalinoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). ALA wordt meestal aangetroffen in planten, terwijl vette vis en algen rijke bronnen zijn van EPA en DHA.

Gevolgen van tekorten EPA en DHA 
Gevolgen van deze tekorten en disbalans kunnen velerlei zijn: o.a. problemen met het hart en hersenfuncties. EPA en DHA dragen bij tot een normale werking van het hart. DHA draagt bij tot de instandhouding van een normale hersenfunctie en normaal gezichtsvermogen. 

Goede bronnen
Twee keer per week (200-400 gram) vette vis zoals makreel, zalm of haring levert ongeveer een gram van deze dierlijke vetzuren. Meer vis eten helpt niet extra en verhoogt bovendien de kans op blootstelling aan giftige stoffen. Aanvulling met een voedingssupplement is daarom aan te raden.

Rijk gevulde capsules
Zorg voor een voedingssupplement met een hoge potentie EPA en DHA. Lamberts visolie bevat maar liefst 1040mg omega-3-vetzuren met respectievelijk 715mg en 286mg van deze benodigde effectieve stoffen in één capsule! Dit is een hoge dosering die het evenwicht daadwerkelijk kan herstellen. De EPA en DHA in deze visolie capsules zijn aanwezig in de natuurlijke vorm (tiacyl-glycerol) en niet semi-synthetisch in de vorm van ethyl esters.

Vis zonder bijwerkingen door het 5-stappen reinigingsproces
Veel visolie capsules smaken en ruiken als vis. Dit geldt niet voor de capsules van Lamberts. Tijdens het productieproces worden met behulp van onder meer actieve koolstoffen en vacuümtechnieken de geur en smaak, maar ook eventuele verontreinigingen (pcb’s en dioxine), weggenomen. Tijdens dit zogenaamde 5-stappen reinigingsproces wordt ook de PV waarde bepaald. Dit staat voor Peroxidation Value en is een van de belangrijkste oxidatieve indicatoren met betrekking tot versheid en kwaliteit. Bij Lamberts is deze waarde altijd zeer laag en binnen de gestelde norm.

De visolie capsules van Lamberts hebben al het goede van vis in zich, zonder de ‘bijwerkingen’ van vis.

Vis uit de diepzee
Lamberts Pure Visolie capsules worden gemaakt van vette vis uit de diepzee: Haring, Ansjovis, Sardines, Makreel en Tonijn. Het type vis dat wordt gebruikt varieert en is afhankelijk van het seizoen en het merendeel wordt gevangenvoor de kust van Canada en Japan.

Lamberts Visolie is gecertificeerd als duurzame visserij. Voor meer informatie: www.friendofthesea.org 


Omega 3 Ultra

Omega-3 Ultra bevat 1040mg omega-3 vetzuren per capsule, inclusief 715mg EPA en 286mg DHA. 

Het verfijnde 5-traps zuiveringsproces, welke onze visolie ondergaat, zorgt ervoor dat er geen compromis is in kwaliteit. En het omhulsel van de capsule is geïmpregneerd met een natuurlijke zoete sinaasappelolie, zodat ze ook een zeer aangename smaak hebben. 

  • Een geconcentreerde visolie
  • Levert 1040mg omega-3 vetzuren per capsule
  • Eén van de sterkste varianten die beschikbaar is.
  • Ondergaat een geavanceerde zuiveringsproces
  • Capsule is geïmpregneerd met natuurlijke zoete sinaasappel olie
  • Beschermd tegen oxidatie door de toevoeging van natuurlijke vitamine E
  • Gecertificeerd als duurzame visserij. www.friendofthesea.org    

 KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE ESSENTIËLE VETZUREN

Wat zoek je?

Jouw winkelwagen