Probiotica

Probiotica

De Probiotica van Lamberts

Wat zijn probiotica?

Als voedingssupplementen (of levensmiddelen) bepaalde bacteriën bevatten, worden ze probiotica genoemd.

Het zijn producten die gepaard gaan met uitgebreide, wetenschappelijke onderbouwing (stamspecifiek). Verder zijn deze producten hooggedoseerd (bevatten minimaal 4 miljard levende bacteriën) en komen deze bacteriën aantoonbaar in groten getale levend aan op de plaats van bestemming (darmen).

Probiotica zijn verkrijgbaar in de vorm van probiotische yoghurtdrankjes, capsules, poeders, kauwtabletten en sachets. Bekende bacteriesoorten die in deze producten voorkomen zijn o.a. Lactobacillen en Bifidobacteriën, maar ook de wat minder bekende Streptococcen. Deze soorten zijn er in verschillende varianten, zoals Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus delbrueckii en Streptococcus thermophilus.
Daarnaast zijn er ook probiotische gisten verkrijgbaar. De belangrijkste is hier de Saccharomyces Boulardii.

De juiste verpakking en de juiste capsule zijn van belang!

Droogmiddel in de buiswand
Het speciale buisje dat gebruikt wordt bevat in de wandbekleding een droogmiddel om ieder spoortje vocht uit de capsules te verwijderen. Dit plus het feit dat het product gekoeld bewaard wordt tot aan de verzending, betekent dat de levende bacteriën gegarandeerd levensvatbaar zijn tot aan de houdbaarheidsdatum, mits het product na ontvangst van levering onder de 20º Celsius bewaard blijft.

Na het slikken van de capsules is het van groot belang ervoor te zorgen dat de levende bacteriën hun passage door de maag overleven. De zure omstandigheden zijn geëvolueerd om bacteriën te doden, en het is de eerste verdedigingslinie tegen pathogene bacteriën.

Capsules met vertraagde afgifte
Levende bacteriën behouden hun eigenschappen als ze in een staat van 'schijndood' in leven worden gehouden, zodat ze na inname nog levensvatbaar zijn. Lamberts maakt gebruik van geavanceerde processen om ervoor te zorgen dat de in schijndood zijnde bacteriën in leven blijven gedurende de tijd dat ze in de verpakking zitten, ingenomen zijn en maag en galzuren moeten trotseren.

De unieke eigenschappen van vertraagde afgifte die in het omhulsel van de capsule zijn ingebouwd, vertragen het openen van de capsule, zodat de volledige afgifte pas ongeveer 45 minuten na het innemen begint. Daarnaast verbetert het lage vochtgehalte de stabiliteit, zodat levende bacteriën vrijkomen in de dunne darm waar de omstandigheden ideaal zijn om zich te vermenigvuldigen en te groeien.

Lamberts was één van de eerste bedrijven in het Verenigd Koninkrijk die capsules met levende bacteriën produceerde (meer dan 30 jaar geleden), dus er is veel expertise op dit gebied ontwikkeld.

Hoe gebruik ik Probiotica?

Probiotica kunnen op 2 manieren gebruikt worden.

1. Neem ze elke dag op dezelfde manier als veel mensen de speciale yoghurtjes eten. Er zitten in de meeste gevallen echter vele malen meer levende bacteriën in één capsule dan in de vele yoghurtjes die in de winkel te koop zijn. Wat nog belangrijker is, is dat de soorten bacteriën die in dit product aanwezig zijn, speciaal zijn geselecteerd en niet alleen vanwege hun eigenschap om een smakelijke yoghurt te maken.

2. Volg een kuur met probiotica.  Uw arts of therapeut kan u hierover adviseren. Aarzel ook niet om contact op te nemen met onze productspecialisten via info@lamberts.nl.  

Kan een ander product mijn levende bacteriën ondersteunen?
Supplementen die fructo-oligosachariden (FOS) bevatten, een vorm van oplosbare vezels, zijn relevant omdat de levende nuttige bacteriën het als een voedselbron gebruiken. Door FOS in te nemen, kunt u dus selectief de levende nuttige bacteriën voeden, waardoor ze kunnen bloeien en groeien. Lamberts FOS is een zuivere natuurlijke oplosbare vezel afkomstig van cichoreiwortels.

Lamberts heeft diverse Probiotica om uit te kiezen:

Probiotica op basis van Lactobacillus acidopilus en Bifidobacterium bifidum 

Probiotica op basis van Lactobacillus acidopilus en Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus delbrueckii en Streptococcus thermophilus

Probioticum op basis van gist

Lamberts meest uitgebreide en onderbouwde probioticum op basis van Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium bifidum en Lactobacillus acidophilus: Bioom Balans (Binnenkort verwacht in NL)
Maar liefst 25 miljard levende kiemen per capsule!


Ons advies

Wil je weten welk supplement het beste bij jouw persoonlijke situatie past? Een Lamberts adviseur geeft persoonlijk advies en kan jou helpen om het juiste product te kiezen. Ga voor een goed advies naar een speciaalzaak zoals een adviesdrogist, vitaminespeciaalzaak, natuurwinkel, apotheek of maak een afspraak in een complementaire praktijk en laat je deskundig voorlichten.


Contact is snel gelegd

Wij helpen je graag met je vragen. Stuur gerust een mail naar info@lamberts.nl en wij beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

Wat zoek je?

Jouw winkelwagen