Haar en Nagels

Haar en Nagels

Problemen met je nagels en haren

Als je last hebt van broze nagels, haar dat afbreekt of haaruitval dan kan het wellicht zijn dat je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen. Dit kan komen door een ziekte, overmatig menstrueren of door een slecht voedingspatroon.

Gezonde voeding

Een evenwichtig eetpatroon kan helpen om haren en nagels gezond te houden. Als je een tekort krijgt aan bepaalde voedingsstoffen, kan dit zorgen voor gezondheidsproblemen met je haren en nagels. Belangrijke voedingsstoffen voor gezonde haren en nagels zijn biotine, selenium en zink.

Zink

Zink is een belangrijk bestanddeel van de haren. Het is aangetoond dat een tekort aan zink kan leiden tot haaruitval, broos haar en dun haar op het hoofd.

Biotine

Ook vitamine B8 (biotine) is een belangrijke bron om sterke nagels te vormen. Biotine komt vooral voor in: eidooier, zuivelproducten zoals melk, orgaanvlees, en gist.

Silica Compleet

Deze unieke formule is waarschijnlijk de meest uitgebreide aanvulling voor haar, huid en nagels. 
Het bevat Silica (kiezel), MSM , Biotine, Zink en vitamine C.

  • Zink draagt bij tot de instandhouding van een normale huid.
  • Biotine draagt bij tot de instandhouding van normaal haar.
  • Zink draagt bij tot de instandhouding van normale nagels.

Slechts één tablet bevat 200mg aan silica. We gebruiken een natuurlijk verkregen silica uit bamboegom, want deze bevat 75% organische siliciumdioxide en is één van de rijkste en meest biologisch beschikbare vormen.

Daarnaast bevat Silica Compleet ook MSM (methylsulfonylmethaan), een natuurlijke zwavelverbinding. Dit is een essentiële voedingsstof die nodig is voor de lichaamsproductie van eiwitten, wat vooral aanwezig is in huid, haar en nagels.

What are you looking for?

Your cart