Welke soorten Kaneel zijn er?
Er zijn verschillende soorten kaneel, maar de meest bekende zijn Ceylon kaneel en cassia kaneel. Kaneel wordt vaak gebruikt om gerechten op smaak te brengen. In de Chinese en ayurvedische geneeskunde wordt kaneel al lange tijd gebruikt vanwege zijn positieve eigenschappen. Kaneel wordt al duizenden jaren gebruikt ter ondersteuning van de spijsvertering*
Verschil tussen Ceylon en Cassia Kaneel
Ceylon kaneel komt oorspronkelijk uit Sri Lanka, terwijl cassia kaneel uit China en Indonesië komt. De soorten verschillen in smaak en uiterlijk. Cassia kaneel bevat coumarine, een stof die in grote hoeveelheden schadelijk kan zijn. Ceylon kaneel bevat bijna geen coumarine. Beide soorten kaneel worden in supplementen gebruikt, waarbij de hoeveelheid coumarine in cassia kaneel soms wordt gecontroleerd.
Waar kun je Kaneel voor gebruiken?
Voorlopig toegestane gezondheidsclaims kaneel: *
- Kaneel draagt bij aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel
- Het ondersteunt de spijsvertering en stimuleert de eetlust
- Kaneel is goed voor de cholesterolspiegel
- Het levert een bijdrage aan het gezond houden van de huid
- Kaneel is goed voor de luchtwegen
- Kaneel ondersteunt de urinewegen
- Het heeft een verzachtende invloed op het hoofd
- Kaneel ondersteunt het energieniveau
* Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door Europese Commissie.
Waarom kiezen voor Kaneel van Lamberts?
Lamberts gebruikt een hoogwaardig extract van cassia kaneel. Dit extract is getest om te garanderen dat het coumarinegehalte verwaarloosbaar is, minder dan 1%, zodat het geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Aangezien de meeste positieve onderzoeken naar kaneel zijn gebaseerd op de cassia-variant, leveren wij uitsluitend deze variant. Lamberts gebruikt ook speciaal de schors van de kaneel, omdat de schors, en niet de olie, het meest gedocumenteerd is.
Zoals met al onze kruiden, wordt het product gemaakt volgens de hoogste normen van zuiverheid en veiligheid.