Maag, vol gevoel in de maag

Maag, vol gevoel in de maag

Vol gevoel in de maag

Je riem zit te strak, er kan niets meer bij. Het onaangename gevoel doet denken aan stenen die op je maag liggen. Bij een vol gevoel lijkt het eten zwaar en onverteerd in je maag te liggen.

Wat veroorzaakt een vol gevoel?

Wellicht werken de spieren in de maag te langzaam of zijn ze niet sterk genoeg om het voedsel normaal te verteren. 
De vertering van het voedsel gaat (te) langzaam en de gassen die door de afbraak van het eten kunnen ontstaan mengen zich met het voedsel. De maag rekt niet voldoende mee waardoor een vol gevoel ontstaat. Soms helpt het om een windje te laten of te boeren, maar als dat niet lukt gaan de gassen met de voedselbrij mee de darmen in. Er ontstaat een onaangename druk of vol gevoel in maag en darmen.

Tips bij een vol gevoel

  • Eet vaker op een dag kleine hoeveelheden
  • Vermijd vette en/of slecht verteerbare maaltijden
  • Vermijd frisdranken met koolzuur
  • Neem geen pittige kruiden 
  • Vermijd alcohol
  • Gebruik je medicijnen? Raadpleeg dan de bijsluiter op mogelijke bijwerkingen van dit medicijn.

Houd je een opgeblazen gevoel of verergeren de klachten, raadpleeg dan een huisarts.


Ons advies

Lamberts Artisjok 8250mg

 Traditioneel werd Artisjok al gebruikt voor de spijsvertering. Het gebruik van Artisjok als kruid werd voor het eerst beschreven in de 4e eeuw voor Christus. Het kruid behoort tot de familie van de Asteraceae, waartoe ook de Zonnebloem en de Mariadistel behoren.

Artisjok ondersteunt de spijsvertering en draagt bij aan een goede darmwerking. Ook ondersteunt Artisjok de reinigende werking van de lever en draagt het bij tot de instandhouding van een normaal vetgehalte in het bloed. Daarnaast draagt Artisjok bij bij aan een goede blaasfunctie en is het een antioxidant, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels*.

Het zijn de bladeren van de artisjokplant die de actieve bestanddelen bevatten, de belangrijkste daarvan is cynarine. Lamberts Artisjok 8250mg is een hoog geconcentreerd Artisjok extract gestandaardiseerd op 5% cynarine, wat resulteert in een relevante hoeveelheid van 16 mg cynarine per tablet.

*Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door Europese Commissie. 

Wil je weten welk producten Lamberts Healthcare nog meer adviseert bij problemen met maag en darmen?
Neem dan contact met ons op.


Contact is snel gelegd

Wij helpen je graag met je vragen. Stuur gerust een mail naar info@lamberts.nl en wij beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

What are you looking for?

Your cart