Stress en nerveuze spaning

Stress en nerveuze spaning

Stress

Hoe zit het met jou balans tussen al die drukte en ontspanning? 

Lees er meer over in het thema 

ONTSPANNING EN RUST


Ons advies

Adaptogene Kruiden

Adaptogene kruiden zijn bepaalde kruiden die kunnen zorgen voor meer balans in het lichaam, onder andere door de stressrespons van het lichaam te verminderen. Voorbeelden zijn ginseng, rhodiola en ashwaganda.

Ze brengen het lichaam meer in balans door ervoor te zorgen dat er in stresssituaties meer rust komt in je lichaam. Bij vermoeidheid zorgen ze voor meer energie. De werking van de kruiden kan na twee weken of langer worden ervaren.

Rhodiola

Rhodiola bevat een variëteit aan potentieel actieve ingrediënten, waarvan de Rosavines de meest bekende zijn. De plant Rhodiola rosea werkt als adaptogeen; het laat lichaam en geest zich aanpassen aan extreme situaties. Bij stressvolle omstandigheden kan Rhodiola de hormonale reacties van het lichaam reguleren. Het verbetert de werking van de neurotransmittord (signaalstoffen) in de hersenen en het zenuwstelsel. Zo kan Rhodiola onder meer het gehalte aan dopamine en serotonine (het gelukshormoon) in de hersenen verhogen.

Lamberts Rhodiola Rosaea 1000mg

Lamberts Rhodiola Rosea is een krachtig extract, equivalent aan 1000mg Rhodiola, met een gegarandeerde hoeveelheid van 8mg Rosavines per tablet. 

Diverse B-vitamines zijn goed voor een normaal functioneren van ons zenuwstelsel.

Met name Thiamine (B1), Riboflavine (B2), Niacine (B3), vitamine B6 en vooral vitamine B12 zijn belangrijk.
Ook het mineraal Magnesium speelt een belangrijke rol voor een goed functionerend zenuwstelsel.

Vitamine B12

Vitamine B12, ook wel cobalamine gnoemd, zijn co-factoren voor diverse enzymen en spelen zo een belangrijke rol. Mensen zijn afhankelijk van een externe bron van B12. Er zijn nauwelijks natuurlijk voorkomende bioactieve vormen van vitamine B12 uit plantaardige bronnen. Met andere woorden: Vegetariërs en veganisten moeten extra alert zijn op een Vitamine B12 tekort.

Rijke bronnen zijn dierlijke voedingsmiddelen zoals melk, melkproducten, vlees en vleeswaren en eieren.

Opname van Vitamine B12

De biologische beschikbaarheid van vitamine B12 bij de mens hangt af van het opnamevermogen in het maagdarmstelsel. De vitamine B12-absorptie is complex en vvermindert met het ouder worden.

Lamberts Vitamine B12

Lamberts heeft divere vitamine B12-varianten, waaronder de methylcobalamine, een vorm van B12 die zeer goed door het lichaam wordt opgenomen.

 


Contact is snel gelegd

Wij helpen je graag met je vragen. Stuur gerust een mail naar info@lamberts.nl en wij beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

What are you looking for?

Your cart